viernes, 18 de mayo de 2018

Diari 18.05.2018

La classe d'avui ha consistit en veure els treballs de "Webquest" d'alguns grups de la classe per tal d'observar la feina que hem fet.

Després hem mostrat tots els nostres pòsters amb codis QR i així hem compartit els nostres treballs amb els demés.

miércoles, 16 de mayo de 2018

Diari 16.05.2018

En la classe de hui hem començant parlant sobre les tasques que ens han quedat per conèixer.

Després hem realitzat una enquesta sobre què ens ha semblat l'assignatura i què coses hem aprés.

Per últim, hem treballat en grup per a crear el nostre pòster amb codis QR.

martes, 15 de mayo de 2018

Diari 11-05-2018

En la sessió del divendres ens vam dividir en els nostres grups de treball per tal de començar a crear un poster basat en els codis QR.

En un primer moment no hem sabut com enfocar-ho però després de parlar-ho entre nosaltres i amb Tanya, hem fet el borrador del que serà el nostre treball per a finalitzar-ho el proper dia.

miércoles, 9 de mayo de 2018

Diari 09-05-2018

Al inici de la classe, hem estat parlant sobre "Webquest" amb la finalitat de crear una nosaltres mateixa per grups.

Més tart ens hem dividit la feina i hem començat a fer la nostra Webquest basada en "Hàbits saludables".

viernes, 4 de mayo de 2018

Wikiloc

La nostra ruta al voltant de la facultat de Magisteri.


Powered by Wikiloc

Diari 04-05-2018

Per tal de començar la classe de hui, hem començat parlant de la Realitat Augmentada, així doncs ara sabem que, escanejant una imatge podem obtindre informació sobre aquesta.

Més tard, hem vist com obtenir gràcies  a una pàgina web d'Internet, un codi QR

Seguidament hem vist un vídeo explicatiu sobre "Plickers" i a continuació hem contestat a unes preguntes mitjançant les targetes.

Després, hem conegut l'aplicació "Wikiloc" i a més,  hem creat la nostra pròpia ruta.
Hem passejat al voltant de la nostra facultat i hem fotografiat punts clau de la ruta. Després, hem modificat a l'ordinador les imatges afegint una breu descripció d'aquestes. Per últim, hem obtingut l'enllaç i el codi HTML de la ruta per a poder compartir-la.

Diari 02-05-2018

Hui no hem realitzat la classe prevista per motius personals de la professora però, ens ha deixat a l'aula una xicoteta tasca: buscar informació sobre Popplet.
Segons Internet, Popplet és una aplicació en "la nube" que permet, de manera gràfica, estructurar i organitzar les nostres idees. A més, es podem crear mapes conceptuals, tablons, murals, galeríes, etc.
També permet l'opció de treballar tant de manera individual com en grup.
Per tant, un popplet és un gran tabló on penjar, organitzar i relacionar les nostres idees.

domingo, 29 de abril de 2018

Diari 25-04-2018

Durant la sessió del dimecres 25 d'abril, degut a que es tracta de la setmana complementària, hem vist a classe un capítol de la serie " Black Mirror".
Dit capítol tractava sobre les reds socials i l'efete que aquestes causen en la societat d'avui en dia. D'aquesta manera, la protagonista del capítol basa la seua vida en aconseguir un tipus de "like" per a poder tenir coses bàsiques, com per
exemple per a poder entrar en determinats edificis.
Així doncs, gràcies a la visualització d'aquest, hem pogut reflexionar sobre la repercussió de les reds socials en les nostres vides, fent-nos veure que tal vegada vivim massa pendents dels famosos "like".
També hem estat compartint experiències relacionades amb aquest fenòmen.

miércoles, 18 de abril de 2018

Diari 18-04-2018

En la classe d'avui, hem aprés a utilitzar una pàgina que ens ofereix Internet, molt útil per a crear el nostre propi PLE.
Per a començar, la professora ens ha explicat per a què es fa servir aquesta pàgina anomenada Symbaloo, així com també ens ha explicat en què consisteix "Entorn Personal d'Aprenentatge".
Seguidament, hem començat a crear el nostre propi PLE en Symbaloo, personalitzant-lo i ficant aquelles ferramente que creiem útils.
El resultat el podeu veure ací.


viernes, 13 de abril de 2018

Diari 13-04-2018

Durant la sessió d'avui hem conegut la pàgina labs.tineye.com/multicolr, en aquesta hem après a obtindre images amb determinats colors que podem triar nosaltres mateixa.


Després hem creat un calendari amb Google Calendar i dins d'aquest hem creat dos events.
A més, hem utilitzat diferents pàgines web per a buscar termes aplicat filtres, com per exemple, buscar sols documents PDF. Açò, resulta molt útil a l'hora de buscar informació de qualitat en Internet. 


Diari 11-04-2018

Durant la classe d'avui hem realitzat un formulari amb el Drive.
En primer lloc hem triat un tema sobre el qual realitzar el formulari, seguidament hem vist les diferents opcions de preguntes que ens ofereix aquesta plataforma.
A continuació, hem creat dit qüestionari utilitzant també vídeos i images.
Una volta hem finalitzat el nostre qüestionari, l'hem compartit amb els nostres companys per tal de que el realitzaren i així poder veure els resultats per a finalment, pujar-ho a una tasca de l'Aula Virtual.


miércoles, 28 de marzo de 2018

Diari 28-03-2018

Durant la classe d'avui hem visualitzat els vídeos que per grups de treball hem creat, seguidament tant els professors com els alumnes hem comentat els vídeos de tota la classe i finalment hem realitzat un formulari d'avaluació de cadascún d'aquests.
El nostre vídeo es el següent:



viernes, 23 de marzo de 2018

Diari 23-03-2018

Per tal de començar la classe d'avui, hem vist les animacions de PowToon de tota la classe que anteriorment havíem creat.
Més tart, hem continuat amb l'activitat de Playposit per tal d'acabar-la i de poder fer la d'altres companys.
Per a finalitzar, hem començat a parlar de la propera activitat que farem: un formulari amb Google Drive.



miércoles, 21 de marzo de 2018

PLAYPOSIT

Diari 21/03/2018

Al començament de la sessió d'avui hem estat parlant sobre "Playposit", ja que anem a fer una nova activitat amb aquesta plataforma.
Seguidament, hem treballat amb aquest programa i hem creat un vídeo amb preguntes.
En un primer moment, m'ha costat treballar amb aquest programa però al final ho he aconseguit. A més, hem sembla prou interessant i beneficiós per a nosaltres, com a futur mestres, saber utilitzar aquest recursos, ja que el dia de demà els podem fer servir a les nostres classes per tal d'innovar a les aules i així, motivar als xiquets.

viernes, 9 de marzo de 2018

Diari 09-03-2018

Per tal de començar la classe d'avui, hem vist com pujar un vídeo a YouTube i quines modificacions hi podem fer sobre aquest vídeo des d'aquesta plataforma.
Seguidament, hem aprés com treballar amb "OpenShot". Amb aquest programa podem editar vídeos, retallar-los, enganxar-los, etc.

miércoles, 7 de marzo de 2018

Diari 07-03-2018

En la classe de hui, hem organitzat el grup per a realitzar el treball del curtmetratge, hem estructurat la feina i hem pensat sobre el tema que basarem el nostre vídeo i, després de pensar varies opcions, hem decidit fer-ho sobre el paper de les dones en la societat.

viernes, 2 de marzo de 2018

Diari 02-03-2018

Durant la sessió d'aquest divendres, els alumnes que encara no havien finalitzat el collage del GIMP l'han acabat i els que ja ho tenien fet hem començat a pensar les idees que plasmarem en el pròxim treball, en el qual farem un curtmetratge contant alguna història.

miércoles, 28 de febrero de 2018

Animació en Powtoon

Diari 28-02-2018

Per tal de donar inici a la sessió d'avui, hem començat a treballar amb "Powtoon".
Dins d'aquesta pàgina hem fet una animació presentant-nos a a nosaltres mateixos en la qual hem afegit alguns efectes. Així doncs, hem conegut un poc aquesta pàgina.

Seguidament, hem seguit fent el collage amb GIMP.

viernes, 23 de febrero de 2018

Diari 23-02-2018

Durant la sessió d'avui, en primer lloc hem fet un Kahoot sobre "Flipped Classroom" per tal de començar a parlar sobre aquest tema i per tal de veure el coneixement que tenim sobre aquest concepte.
Seguidament, Ricard ens ha explicat en que consisteix aquest programa mitjançant un PowerPoint.
Hem aprés que dins d'aquesta metodología es pot treballar de diverses maneres: per projectes, per problemes, en grup...
Pel que fa als materials, es pot utilitzar aquells que ja estàn creats però sempre i quan els recursos siguen lliures.
Hem de fer ús del sentit comú i utilitzar programes en els quals els alumnes no hagen de donar les seues dades personals.
A més, Flipped Classroom permet una educació inclusiva, ja que pot aplegar als alumnes de diverses maneres, com per exemple, subtítols als vídeos, etc.
També hem pogut conèixer recursos per a realitzar enquestes, etc.
Pel que fa als problemes que podem trobar a l'hora de aplicar Flipped Classroom, trobem que potser els alumnes no disposen de recursos com ordinadors o Internet a casa, no t hi ha una garantia 100% de que els alumnes realitzen la feina a casa, potser no agrada a tot l'alumnat, i certament, pot portar a que el mestre tinga més feina.

miércoles, 21 de febrero de 2018

Diari 21-02-2018

En la classe d'avui hem fet diverses coses: per començar hem estat aprenent coses en referència a programes com GIMP i TUX PAINT, els quals serveixen per a editar arxius gràfics.
També hem parlat sobre diversos programes que serveixen per a diferents aspectes.
En primer lloc,  Audicity i Amarok, aquests serveixen per a editar i reproduir arxius de so.
En segon lloc, Avidemux i VLC Media Player per a editar i reproduir arxius de vídeo.

Seguidament, hem aprés que cal no confondre el terme programari lliure amb el terme programari gratuït.

També hem realitzat dues activitats amb el GIMP: la primera és el joc de la oca i la segona és una creació d'un tipus d'estrela.



viernes, 16 de febrero de 2018

Diari 16-02-2018

Per tal de començar la sessió d'avui hem estat parlant sobre el programa "GIMP", el qual estem utilitzant durant les sessions per tal de treballar amb imatges. També se'ns ha explicat el motiu pel qual fem les pràctiques de "GIMP": familiaritzar-se amb diferents ferramentes d'edició d'imatges.

Més tard hem fet dues activitats amb aquest programa en les quals hem treballat amb imatges.

La segona activitat ha sigut més costosa de fer ja que hi havien molts passos.

miércoles, 14 de febrero de 2018

Diari 14-02-2018

En la classe d'avui, hem utilitzat el programa GIMP i dins d'aquest programa, hem fet dues activitats.

En la primera activitat, hem aprés a ficar text en forma de corva i també a ficar una imatge de fons però mitjançant l'opció de les capes.
En la segona activitat, hem aprés a fer rètols i canviar el seu aspecte, degradant el color, ficant distorsió en forma d'ones, etc. A més, en ambdues activitats hem aprés a introduir text i modificar-lo.

També hem exportat les imatges i les hem pujat a l'aula virtual.

viernes, 9 de febrero de 2018

Pràctica GIMP

Durant la sessió del divendres dia 9 hem aprés a utilitzar el programa GIMP I dins d'aquest programa hem creat logotipos, patrons, etc.

miércoles, 7 de febrero de 2018

Diari 07-02-2018

Durant la sessió de hui, hem vist un vídeo que tractava sobre les llicències que tenen alguns documents en Internet.

Seguidament, hem treballat a partir de les llicències Creative Commons disponibles a Open clip art,Flickr, Jamendo, etc.

En concret, he utilitzat la pàgina Flickr per tal de buscar una imatge, concretament de Sevilla, amb domini públic per tal de poder compartir-la al meu bloc.

Així doncs, he compartit la imatge al meu bloc indicant el seu autor i el títol en companyia de una breu explicació.

En resum, aquesta sessió ha sigut útil per a saber quines imatges es poden compartir a Internet amb llicència, cosa que mai havia fet i hui he vist que es realment important fer-ho d'aquesta manera.

Pràctica Creative Commons

Plaza España (Sevilla). Carlos ZGZ


Aquesta imatge l'he tret de la pàgina Flickr mitjançant la opció de Creative Commons per tal de buscar imatges que tinguen llicència.

En concret aquesta imatge té un domini públic, per tant, es pot copiar, modificar, distribuir i fer comunicació pública, inclús amb finalitats comercials, sense demanar permís.

Pel que fa a Creative Commons, es considera una organització sense ànim de lucre que es dedica a promoure l'accés i el intercanvi de cultura. A més, desenvolupa un conjunt de ferramentes jurídiques gratuites que faciliten l'ús i a més permet compartir la creativitat i el coneixement.


Per últim, he escollit aquesta imatge perquè vaig anar de viatge fa temps a Sevilla i em va agradar molt aquesta plaça.

viernes, 2 de febrero de 2018

Diari 2-02-2018

El dia 2 de febrer de 2018 ha tingut lloc la primera classe pràctica de l'assignatura Programari i Maquinari.

Durant aquesta sessió hem aprés l'evolució dels ordinadors des de la seua invenció fins a dia de hui.
També hem vist altres conceptes com el de "web 2.0", apart de veure un vídeo sobre Internet.

Més tard, hem creat un bloc per tal de fer-lo servir durant la durada d'aquesta assignatura. A més, dins d'aquest bloc hem creat diverses entrades, aprenent així com incloure vídeos del Youtube utilitzant el format HTML.
També hem aprés ha afegir etiquetes, canviar el format del bloc, afegir gadgets...

En resum, hem fet una introducció a l'assignatura i hem començat a saber utilitzar el bloc. 

El valor de las TIC en educació especial

El valor de las TIC en educación especial



Tutorial de blogger

Com crear un bloc en blogger


Presentació

El meu nou bloc

Diari 18.05.2018

La classe d'avui ha consistit en veure els treballs de "Webquest" d'alguns grups de la classe per tal d'observar la f...